Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Apukám Élete - bor és könyv csomag

ingyenes szállítás
19 990 Ft / csomag
Űrtartalom: 150 cl
Alkoholtartalom: 13%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 13-14 °C

Apukám Élete – Egy könyv és egy különleges bor, bennük ezer történet, több emberöltő története. Édesapánk, dr. Laposa József Badacsonyról való minden tudását egy könyvben összegezte – persze minden így sem fért bele! December közepén jelenik meg ’Badacsony: A magyar borvidékek ékessége’ című könyv, melyben dr. Laposa József a Badacsonyi borvidék – kiemelten a Badacsony hegy – szőlő- és bortermelésének történetét dolgozza fel, a keltáktól egészen napjainkig. Sok sok érdekesség, történet, és több mint 300 kép! Minden Badacsony rajongónak kötelező!

A könyv tökéletes ajándék és olvasnivaló a téli estékre. Nem véletlen, hogy a limitált kiadású Apukám Világa Magnum palackkal csomagoltuk egybe!

A csomag tartalma:

• 'dr. Laposa József - Badacsony: A magyar borvidékek ékessége' című könyv

• 1 palack Laposa Apukám Világa 2020 Magnum - Limitált kiadás 1,5 l-es magnum palackban

Olaszrizling
Ha a Balatont szőlőfajtában kellene elmondani, az egészen biztosan a sokarcú és sok személyiségű Olaszrizling lenne. Ez a fajta se nem olasz, se nem rizling, sőt, a Rajnai Rizlinghez sincs köze. Pontos eredetét homály fedi – annyi biztos, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe, és igazán a helyén van itt: mind a hőmérséklet, mind a talaj, mind a lejtők kedveznek neki. Magyarországon az egyik leggyakoribb fehérbor, talán éppen jól kezelhetősége, és sokszínűsége miatt. Könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés