Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Laposa Gasztrobirtok Programok

ÜDVÖZLÜNK BADACSONYBAN! NEKÜNK EZ A VILÁG KÖZEPE, REMÉLJÜK NEMSOKÁRA NEKED IS AZ LESZ!

A Laposa Gasztrobirtok behálózza a Badacsonyt. A szőlősorok mellett, a hegy lábától a hegy legszebb panorámás teraszáig várunk szeretettel, hogy megismerd ezt a vulkanikus borvidéket, a történelmét, a tanúhegyeket, a birtok filozófiáját, mely mentén borainkat készítjük.


EGY NAP A LAPOSA GASZTROBIRTOKON

A Badacsony vasútállomáshoz, a strandhoz és a badacsonyi kikötőhöz közel, a városközpontban foglal helyet a 2019-ben újranyitott Hableány. Induljon innen a séta! A látványpince mellett kortárs balatoni bisztró konyha vár, helyi alapanyagokkal, hatalmas terasszal, helytörténeti kiállítással. Az asztalok mellől rálátni a tartálytérre, így a látogató még közelebb kerülhet a borok készítéséhez. Az üzemlátogatás során borkóstolás közben lehet betekinteni a pincébe, az üzembe, a pezsgőkészítés folyamatába, a birtok életébe. 2020-tól nem csak borok, pezsgő is készül itt.

A Hableány mindig is találkozó pont volt: esküvők, születésnapok, nagy beszélgetések helyszíne, eleinte szálló, aztán bolt, étterem, utoljára pedig modern streetfood bisztró Kishableány néven. Most birtokközpont, látványpince, borbolt, shop, bisztró és étterem egyben, a borvidék kapuja.


„Hihetetlen érzés, amikor egy városképhez hozzátartozó épületet megújulva, új funkciókkal felruházva, mégis a múltat tiszteletben tartva lehet visszaadni a közösségnek. A Hableány nagy utat járt be, felújításával egy ikonikus épület született újjá, frissült fel, bővült, kelt új életre”

Laposa Bence


A Hableányból aztán induljunk el a hegy irányába, majd bal kanyarral sétáljunk a Római úton, gyönyörködve a szőlősorokban és a régi házakban. Csakhamar elérjük a frissTeraszt, ami a laza délutánjairól és az első osztályú hamburgereiről híres. A burgerek helyi alapanyagokból készülnek, a bucik a Búzalelke Pékségben sülnek, a szósz és a majonéz házi. Mellé jólesik egy fröccs, vagy egy friss tétel a Laposa Birtok fehérborai közül (Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű is van az itallapon). A frissTerasz gyerekbarát, játszótér vár a gyerekekre és a kutyákat is szívesen látják. Esténként gyakoriak a koncertek, a Kultkikötő keretében, a DJ-szettek és a bulik.



Innen felfelé vezet a Kisfaludy út fel, egészen a hegyen, majd a Bogyay Lajos úton végig a Laposa teraszig. Itt a környék legszebb kilátása és naplementéje vár. A teraszon vezetett kóstolón is részt lehet venni, a borászat minden bora kóstolható, mellé a konyha helyi termelők termékeiből készít gourmet tálat: Tekeresvölgyi sajtok, Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtjai, sonkák, kolbászok. A borlapon Laposa Friss, Laposa Illatos, Laposa Kéknyelű, Laposa Pezsgő, Olaszrizlingek, Szürkebarátok és a Hableány borai is helyet kaptak.

LÁTNIVALÓK A LAPOSA GASZTROBIRTOK KÖRNYÉKÉN

Badacsony Magyarország ékszerdoboza, és ezt szeretnénk minél többeknek megmutatni. Hisszük, hogy ez a világ egyik legszebb szeglete, a Balaton partján. Található itt: tanúhegy, kőtenger, túraút, kilátó, kápolna, templom, és persze a pince mélyén izgalmasabbnál izgalmasabb fehérborok: Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű... A Hableány Badacsony központjában van, közel a strand, a kikötő, az Egri József Emlékmúzeum és a Hotel Bonvino. Innen a hegyre indulva a Római út és Kisfaludy út sarkán található kedvenc laza helyünk, a frissTerasz, ahol hamburger, napernyő, DJ, koncert, gyereksarok, gyerek program, sportközvetítések és jó borok várnak. Tovább a Kisfaludy úton, a jobb oldalon a hegy legromantikusabb helyét találjuk, a Szőlőhegy Bisztrót, ahol a száz éves lugas alatt csodálatos panoráma mellett fogyaszthatjuk el a magyar konyha klasszikusait. A Laposa terasz pedig még feljebb, a régi Bogyay birtokon, a hegy oldalában, félúton a hegy csúcsa felé várja a vendégeket. Innen séta távolság az összes nevezetesség, a Kisfaludy-ház, a Szegedy Róza ház, a Rózsakő, a Ranolder kereszt, a kék túra badacsonyi szakasza, vagy a Kisfaludy kilátó. Az Északi part nevezetességei is könnyen elérhetőek, mint a Tapolcai tavasbarlang, a Káli-medence, a Káptalantóti piac, a Csobánc és a Szigligeti Vár.

LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés