Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Vitorlás Rajnai Rizling 2023

új évjárat
2 990 Ft / palack
(3 986 Ft/l)
Rajnai Rizling
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12,5%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

2023-as Vitorlás Rajnai Rizlingünk egy igazi könnyű ivású rizling, természetesen a maga jellegzetes jegyeivel. Illatában barackvirág, jázmin, pulzáló ízek és zamatok érezhetőek, míg ízében főként a grapefruit és mangó jegyek dominálnak egy kis kezdetleges petrolossággal. Emelett lendületes savak jellemzik.

Rajnai Rizling
Ha a világon bárhol kimondod, hogy rizling, első körben mindenki a Rajnai Rizlingre gondol – az Olaszrizlinggel csak a névrokonság köti össze. Erről a szőlőfajtáról szólnak a legkorábbi fellelhető feljegyzések, már a rómaiak is ismerték, jelenléte Badacsonyban is régre nyúlik vissza. Nem mondjuk, hogy kényeskedve válogatós, de igényes szőlőfajta: kiváló kitettségű, jó adottságú dűlőkön fantasztikus végeredmény hozható ki belőle. Komplex és izgalmas, tartalmas borokat ad, melyek palackban még hosszan érlelhetők. Igazi nagyvilági bor, remek kitekintést nyújt, mivel e fajtának köszönhetően a borvidék összehasonlítható más termőterületekkel.
Séfünk ajánlata:
Az ásványos Rajnai Rizling kiváló párosítás lehet a fűszeresebb ételekhez, ázsiai fogásokhoz.


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés