Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Vitorlás Zenit 2023

új évjárat
2 990 Ft / palack
(3 986 Ft/l)
Zenit
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

Szeptember elején szüretelt Zenitünk főként badacsonyi területeinkről és a Balaton Északi-partjának több területéről érkezett a pincébe. Illatában bodzavirág, szinte harapható trópusi gyümölcsök jelennek meg. Ízében harmonikusan visszaköszönnek az illatjegyek, valamint lédús barack, érett sárgaalma egy kis Vilmos körtével és mentával is felfedezhető. Maradékcukor tartalma a kerek savaival tökéletes egyensúlyt ad, és a nyár legnagyobb kedvencévé válhat.

Tökéletes választás a meleg, nyári estékhez Vitorlásunkon hajózva.

Zenit
A zenit magyar nemesítésű fehérborszőlő-fajta. 1951-ben nemesítette Király Ferenc az ezerjó és a bouvier keresztezésével létrehozva. Fekvés és talaj iránt közepesen igényes, közepesen fagytűrő, rothadásra kevésbé hajlamos, viszonylag szárazságtűrő, kevés zöldmunkát igényel. Levele 5 karéjú nagyméretű, sötétzöld, hólyagos. Laza lombozatot nevel, erős növekedésű. Középérésű. Fürtje közepesen nagy (100 g), vállas, kissé laza, feketén pontozott. Aszúsodásra hajlamos. Bora kellemes illatú, zamatokban gazdag harmonikus savakkal
Séfünk ajánlata:
A Zenit remekül párosítható zöldsalátákkal, szőlővel, almával, könnyed és friss tehén-vagy kecskesajtos ételekhez.


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés