Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Laposa Pezsgő Extra Dry

3 990 Ft / palack
(5 320 Ft/l)
Szürkebarát
Jelleg: Extra száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 11,5%%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C

Pár éve megálmodtuk, hogy egyszer lesz pezsgőnk. A tartályos erjesztésű pezsgőkészítés igazi mérnöki kihívás: a precizitás és az alkotás találkozása. Borászunk, Zsófi fáradhatatlanul kutatott, kóstolt, kísérletezett, és rendszeresen látogatott el tanulmányi utakra a prosecco szülőhazájába, Olaszországba és az álom lassan valóra vált.

A 2019-es évjáratban a Szürkebarát és a Furmint fajtát találtuk a legalkalmasabbnak a pezsgőkészítésre.

Szürkebarát alapú Extra Dry pezsgőnk lágy és elegáns. Az illata fehér virágokra emlékeztet, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi.

Szürkebarát
Bár a fajta Franciaországból származik, Badacsonyban már a XIV. század óta megtalálható. Jól áll neki a vulkanikus talaj. A franciák „Pinot Gris”-ként ismerik, az olaszok „Pinot Grigio” néven említik. A legenda szerint szerzetesek honosították meg Badacsony környéken, mert olyan szőlőt kerestek, amely cukor hozzáadása nélküli is kellemes bort ad minden évben. A miseborhoz ugyanis nem szabad cukrot adni. Ma már jellemzően száraz borok készülnek ebből a fajtából.
Séfünk ajánlata:
Rántott kecskesajt citromos karalábéfőzelékkel - Hableány 2020 tavaszi étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés