Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Laposa Pezsgő Extra Dry

4 990 Ft / palack
(6 653 Ft/l)
Furmint
Jelleg: Extra száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 11,5%%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C

Furmint alapú pezsgőnk lágy és elegáns. Az illata fehér virágokra emlékeztet, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi.

Laposa Extra Dry pezsgőnk Mundus Vini Arany éremben részesült. A 30. alkalommal megrendezett német Grand International Wine Award-on a szakma kiválóságai bírálták a beérkezett borokat. Továbbá a 27. Berliner Wine Trophy Nemzetközi Borversenyen szintén Arany minősítést szerzett.

Furmint
Eredete bizonytalan, ám mivel Tokaj-Hegyalján már a XIII. századtól megtalálható, így magyar fajtaként tekintenek rá. Jóllehet, hírnevét az édes aszúborokkal vívta ki világszerte, a Kárpát-medence többi részén kezdettől fogva száraz borokat készítettek belőle. Magas szintű, izgalmas, gazdag, a termőhelyet jól megmutató borokat tud adni megfelelő gondoskodás mellett. A Balaton-felvidéken is egyre gyakrabban kóstolhatunk száraz furmintokat - egyes források szerint a fajta a tó mellett is régóta jelen van. Remekül érzi magát az itteni vulkanikus talajon is, ásványos, többrétegű borokat ad. A nyelvészek szerint a „furmint” név francia jövevényszó, amely a latin „frumentum” („gabona”) szóból származik.
Séfünk ajánlata:
Rántott kecskesajt citromos karalábéfőzelékkel - Hableány 2020 tavaszi étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés