Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Zeus 2022

7 290 Ft / palack
(14 580 Ft/l)
Zeusz
Jelleg: Édes
Űrtartalom: 50 cl
Alkoholtartalom: 10%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

Az ezerjó és a bouvier keresztezéséből származó szőlőfajta. Jól cukrosodik és markáns savval rendelkezik, így ideális a késői szüretelésű borok készítésére. Illatában aszalt gyümölcsök sokasága fedezhető fel, de abba némi markáns hűvösség is keveredik. Rendkívül zamatgazdag, nagy extrakt-tartalommal rendelkező bor. Hosszan érlelhető.

Zeusz
Magyar nemesítésű szőlőfajta. Állami elismerése előtt a Badacsony-10 nevet viselte. Megszületése a legendás szőlőnemesítő, Király Ferenc nevéhez fűződik, aki 1956-ban állította elő a pécsi kutatóintézetben a Bouvier és az Ezerjó fajta keresztezésével. Főleg a Balatoni borrégióban termesztik, alig több mint 29 hektáron. A Zeusz nagy extrakttartalmú fajta, elegáns savas karakterét túlérésben is megtartja, ezért is tökéletes választás késői szüretelésű borok készítéséhez. A Zeusz remek lezárása a borkóstolóknak, borvacsorákon és az ünnepi asztalnál pedig tökéletes kiegészítője lehet bármilyen desszertnek.
Séfünk ajánlata:
Legjobb arcát a mézes, aszalt gyümölcsös desszertekkel mutatja.


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés