Menü

Nincs termék a kosárban

HU | EN

Klastrom Rajnai Rizling 2021

új termék
7 990 Ft / palack
(10 653 Ft/l)
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 13%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

Legújabb dűlőszelektált tételünk a csobánci dűlőkről származó Klastrom Rajnai Rizling 2021-es évjárata. 2021-ben az év eleji enyhe tavaszi hőmérséklet és a kiegyensúlyozott csapadékmennyiség ideális feltételeket teremtett a szőlő megfelelő éréséhez. Koncentrált, intenzív ízprofil kialakulását eredményezte a nyári meleg. A Badacsony hegyvidéki terroir sajátosságai, mint például a vulkanikus talaj és a hűvös éjszakák, tovább fokozták a bor eleganciáját és komplexitását. Illatokban friss citrusok, körték és virágos jegyek ötvöződnek, míg az ízélményt a vibráló savak és a jellegzetes ásványosság teszi teljessé.

Hordós erjesztéssel és 8 hónapos érleléssel a fajtajellegesség és petrolosság jelentkezik ízekben. Nagy potenciált hordoz magában!

Rajnai Rizling
Ha a világon bárhol kimondod, hogy rizling, első körben mindenki a Rajnai Rizlingre gondol – az Olaszrizlinggel csak a névrokonság köti össze. Erről a szőlőfajtáról szólnak a legkorábbi fellelhető feljegyzések, már a rómaiak is ismerték, jelenléte Badacsonyban is régre nyúlik vissza. Nem mondjuk, hogy kényeskedve válogatós, de igényes szőlőfajta: kiváló kitettségű, jó adottságú dűlőkön fantasztikus végeredmény hozható ki belőle. Komplex és izgalmas, tartalmas borokat ad, melyek palackban még hosszan érlelhetők. Igazi nagyvilági bor, remek kitekintést nyújt, mivel e fajtának köszönhetően a borvidék összehasonlítható más termőterületekkel.


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés