Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Szürkebarát 2020

2 400 Ft / palack
(3 200 Ft/l)
Szürkebarát
Jelleg: Száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

Azt mondják, a szürkebarát Franciaország után Badacsonyban találta meg a második hazáját. Származását tekintve kifinomult és elegáns, a mi szürkebarátunk ugyanakkor rafinált a cseppnyi maradékcukornak köszönhetően. Mindezt úgy, hogy ne veszítse el könnyedségét, ami a hétköznapok ünnepi borává teheti. A 2020-as évjárat illata a fehér virágokat idézi, finom fűszeresség, zamatában azonban egy telt, összetett bor mutatkozik meg.

Igazi hercegnő, így megköveteli a kitüntetett figyelmet és egy hétfő estét is különlegessé varázsol.


Szürkebarát
Bár a fajta Franciaországból származik, Badacsonyban már a XIV. század óta megtalálható. Jól áll neki a vulkanikus talaj. A franciák „Pinot Gris”-ként ismerik, az olaszok „Pinot Grigio” néven említik. A legenda szerint szerzetesek honosították meg Badacsony környéken, mert olyan szőlőt kerestek, amely cukor hozzáadása nélküli is kellemes bort ad minden évben. A miseborhoz ugyanis nem szabad cukrot adni. Ma már jellemzően száraz borok készülnek ebből a fajtából.
Séfünk ajánlata:
Grillezett sajt sült zöldségekkel - Szőlőhegy Bisztró 2020 nyári étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés