Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

HegyBor 2019

2 800 Ft / palack
(3 733 Ft/l)
Olaszrizling
Jelleg: Száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

A Vinea Balaton eredetvédelmi kezdeményezést a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és a Csopaki Kódex hívta életre. Az általuk létrehozott rendszerben a három eredet- és minőségi kategóriából a középső szint a Hegybor.

Az Olaszrizling és a termőhely potenciálját egyesítő, kicsiszolt tétel. 2018-as Hegyborunk tökéletesen mutatja be a badacsonyi termőterületet. A vulkanikus termőhely adottságai miatt ásványos és gazdag, csöppnyi fűszerességgel és hosszú lecsengéssel. Közepes szalmasárga szín. Illatában, mély érett barackos, sárgadinnyés jegyek jellemzik, amit elegáns fűszerek egészítenek ki, barackkompótos enyhén mandulás utóíze hosszan kitart a szánkban.

Olaszrizling
Ha a Balatont szőlőfajtában kellene elmondani, az egészen biztosan a sokarcú és sok személyiségű Olaszrizling lenne. Ez a fajta se nem olasz, se nem rizling, sőt, a Rajnai Rizlinghez sincs köze. Pontos eredetét homály fedi – annyi biztos, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe, és igazán a helyén van itt: mind a hőmérséklet, mind a talaj, mind a lejtők kedveznek neki. Magyarországon az egyik leggyakoribb fehérbor, talán éppen jól kezelhetősége, és sokszínűsége miatt. Könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!
Séfünk ajánlata:
Bécsi szelet sült burgonyával és paradicsomsalátával – Hableány 2020 nyári étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés