Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

HegyBor 2019

2 600 Ft / palack
(3 466 Ft/l)
Olaszrizling
Jelleg: Száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

A Vinea Balaton eredetvédelmi kezdeményezést a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és a Csopaki Kódex hívta életre. Az általuk létrehozott rendszerben a három eredet- és minőségi kategóriából a középső szint a Hegybor.

Az Olaszrizling és a termőhely potenciálját egyesítő, kicsiszolt tétel. Hegyborunk a fajta sajátosságait magán hordozza, a sárgadinnyére és a sárgabarackra hasonlít leginkább. A vulkanikus termőhely adottságai miatt ásványos és gazdag, csöppnyi fűszerességgel és hosszú lecsengéssel.

Séfünk ajánlata: sült zellersaláta diós vinaigrette-tel, tépett borjúhússal

Olaszrizling
Ha a Balatont szőlőfajtában kellene elmondani, az egészen biztosan a sokarcú és sok személyiségű Olaszrizling lenne. Ez a fajta se nem olasz, se nem rizling, sőt, a Rajnai Rizlinghez sincs köze. Pontos eredetét homály fedi – annyi biztos, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe, és igazán a helyén van itt: mind a hőmérséklet, mind a talaj, mind a lejtők kedveznek neki. Magyarországon az egyik leggyakoribb fehérbor, talán éppen jól kezelhetősége, és sokszínűsége miatt. Könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!
Séfünk ajánlata:
Bécsi szelet sült burgonyával és paradicsomsalátával – Hableány 2020 nyári étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban és a Laposa Birtokon személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés