Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Hableány Sárga Muskotály 2021

új évjárat
2 500 Ft / palack
(3 333 Ft/l)
Sárga Muskotály
Jelleg: Félszáraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

Könnyű, kecses bor, akár egy hableány. Virágos, rózsás illatokkal, a muskotály kedvességével, kis maradékcukorral. Friss és illatos a reduktív technológiának köszönhetően, ugyanakkor a korty tartalmas és hosszan megmarad. Igazi közönségkedvenc.

Hableány sorozatunkat a Laposa Birtok által felújított Hableány épülete ihlette, mely először 1883. július 14-én nyitotta meg kapuit Badacsonyban.

Sárga Muskotály
Talán az egyik legrégebbi időkből származó szőlőfajta. Eredetileg Elő-Ázsiából származik, és a feljegyzések szerint már a rómaiak idejében is termesztették a Kárpát-medencében is. Legnagyobb mennyiségben Dél-Franciaországban, Frontignan és Lunel városok közelében termesztik, innen ered a nemzetközi elnevezése: Muscat Lunel. Hazánkban leginkább a Balatoni borrégióban, Tokaj-Hegyalján és a Mátrai borvidéken népszerű. Egyaránt készítenek belőle száraz és édes tételeket. Bora jellegzetesen virágos, rózsavíz és szőlő illatú, behízelgő aromájú és élénk savszerkezetű.
Séfünk ajánlata:
Túrógombóc édes tejföllel – Szőlőhegy Bisztró 2020 nyári étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés