Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Aranydomb 2017

7 500 Ft / palack
(10 000 Ft/l)
Juhfark
Jelleg: Száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12,5%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14 °C

„A legkitűnőbb borok a vásárhelyi oldalon teremtek, de a déli oldalon belül is a hegy középső része a legértékesebb, ezért hívták ezt a részt a hegy szívének, veséjének, aranydombnak.” - Száz Magyar falu, Somlóvásárhely

Aranydomb Juhfarkunk a kiemelt dűlős sorozat tagja, már csak származási helye miatt is különleges, hiszen a Badacsonytól kicsit távolabb, a Somló lejtőiről származik. A Juhfark hazánk egyik legősibb szőlőfajtája, nevét a juh farkára emlékeztető, hosszú hengeres fürtje miatt kapta. A Nászéjszakák borának is nevezik, mivel a legenda szerint Mária Terézia parancsára a Habsburg főhercegek somlói bort ittak az esküvőjük napján, hogy biztosan fiúgyermeket nemzzenek.


A Somló-hegy szívében, a déli oldalon fekvő Aranydomb dűlő kiváló termőhelyet biztosít a fajtának. A Juhfark szüretelésekor különösen nagy gondot fordítunk a válogatásra és a tökéletes fürtök kiválasztására. A 2017-es évben kedvező volt az időjárás, így kiemelkedő évjáratnak örülhettünk.

Nem csalódtunk, egy nagyon különleges tétel született, mely halványsárga színével, és ropogós ásványosságával az első korty után belopta magát a szívünkbe. 2-3 év érlelés után mutathatja a legszebb arcát, vagyis éppen most!

Juhfark
Séfünk ajánlata:
Konfitált kacsacomb krumplis rétessel és párolt káposztával - Szőlőhegy Bisztró 2020 nyári étlap


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés