Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Laposa 365 Olaszrizling 2019

2 365 Ft / palack
(3 175 Ft/l)
Olaszrizling
Jelleg: Száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 11,5%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

Egy bor élete tele van mesével és izgalmas mérföldkövekkel, mi az elmúlt évben ezeket mutattuk meg nektek. 365 napon keresztül követtük egy bor születését, a metszéstől egészen a palackba kerülésig. A végeredmény egy sorszámozott, limitált tétel, amiből csak 365 palack készült.

A Laposa 365 egy igazi üde, lendületes Olaszrizling a Gulács oldalában található Lovarda dűlőről. Behízelgő, intenzív, virágos és citrusok aromák élénk savakkal és egy cseppnyi minerális sóssággal keretezve.

A teljes történetért keresd a #laposa365-öt a Facebook és Instagram oldalunkon!

Olaszrizling
Ha a Balatont szőlőfajtában kellene elmondani, az egészen biztosan a sokarcú és sok személyiségű Olaszrizling lenne. Ez a fajta se nem olasz, se nem rizling, sőt, a Rajnai Rizlinghez sincs köze. Pontos eredetét homály fedi – annyi biztos, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe, és igazán a helyén van itt: mind a hőmérséklet, mind a talaj, mind a lejtők kedveznek neki. Magyarországon az egyik leggyakoribb fehérbor, talán éppen jól kezelhetősége, és sokszínűsége miatt. Könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban és a Laposa Birtokon személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés