Menü

Nincs termék a kosárban

hu|en

Kápolna Olaszrizling 2017

7 500 Ft / palack
(10 000 Ft/l)
Jelleg:
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 13,5%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 13-14 °C

A borunk alapanyagául szolgáló szőlő a Csobánc hegyen lévő Szent Donát kápolna szomszédságában termett. A ’Kápolnás bor’ elnevezés a Badacsonyi borvidéken az egyedi, kiemelkedő minőséget jelentette. A badacsonyi Szent Anna kápolna környékén termett borokat a stájer vevők illették először a kápolnás jelzővel és olyakor két-háromszoros árat is fizettek értük. Nem volt ez másképp a Csobánc hegy déli oldalán sem: a kápolna közvetlen közelében a herceg és a gróf Esterházyak voltak évszázadokon keresztül a legnagyobb és legnevesebb termelők.

A Kápolna Olaszrizling kiemelkedő dűlő sorozatunk tagja, és ez a fajta méltó rá, hogy itt legyen. A 2017-es évjárat még a nagyon jó évjáratok közül is kiemelkedő volt. A csaknem három éves, részben hordós, részben tartályos és palackos érlelés eredménye, egy elegáns, visszafogott de rendkívül gazdag tétel ami tökéletesen bemutatja a Csobánc hegyi terroir kivételes adottságait. Illata visszafogott, minerális és lassan nyíló, zamata sokáig velünk marad kóstolás után.


Rendeld meg a Laposa Birtok borait, akár ingyen házhozszállítással az egész országban. Az online shopban birtokunk összes tételét megtalálod, kedvezményes borcsomagokért, havi válogatásokért is figyeld a webshopot! Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint, pezsgő a kínálatban a Badacsonyi-borvidék vulkanikus tanúhegyeiről.

A borokat Badacsonyban a Hableányban személyesen is átveheted!


LAPOSA BORTERASZ
8261 Badacsony, Bogyay Lajos u. 1.
GPS koordináták: É 46.79241° x K 17.49313°
Útvonaltervezés

BORÁSZAT / HABLEÁNY ÉTTEREM
8261 Badacsony, Park u. 26.
Útvonaltervezés